Hydraulisk fjellsplitting

Hydraulisk fjellsplitting er en trygg og «forsiktig» måte å fjerne fjell, stein og betong uten sprengning og fare for ødeleggelser ved rystelser. Metoden er å borre hull i fjell på samme måte som når man legger dynamitt, men istedenfor å plassere dynamitt i hullene, brukes hydrauliske kiler med kraft opp til 600 tonn. Kraften fra kilene presser fjellet ut, og splitter fjellet i mange biter. På denne måten kan fjell, fjellknauser, steiner, betong og så videre fjernes effektivt uten fare for rystelser og ødeleggelser.

Denne metoden passer spesielt godt for områder der fjell er nære hus eller konstruksjoner, da den ikke genererer så mye støv og støy som andre fjellsplittingsteknikker. I tillegg er hydraulisk fjellsplitting en skånsom metode som ikke skader omgivende bygninger eller infrastruktur. Denne teknikken kan være nyttig for å legge til rette for bygging av kjellere eller andre underjordiske konstruksjoner, da den gir mulighet for å få tilgang til området under fjellet uten å ødelegge omgivende bygninger. Hydraulisk fjellsplitting kan også være nyttig for å fjerne stein eller fjell som står i veien for utbyggingsprosjekter. I tillegg til å være effektiv og skånsom, er hydraulisk fjellsplitting også en miljøvennlig metode som ikke slipper ut skadelige stoffer eller forurenser luften eller vannet.

blank

Hvem er hydraulisk fjellsplitting for?

Vi i Diamantboring arbeider i hele gamle Østfold og søndre del av Akershus. Har du et prosjekt der du tror fjellsplitting kan være en god løsning, ta kontakt. Hus og hytte der man ønsker bedre utnyttelse av kjeller, fjerning av fjell for å få plass til basseng eller fjerning at fjell som er nærme yttervegg, er typiske kunder for oss. Vi har oppdrag for både privatpersoner og bedrifter, så bare ta kontakt om du trenger hjelp.

Ta kontakt med oss i dag vedrørende spørsmål om hydraulisk fjellsplitting!